10. rész

Sziasztok!

A varázsfogkefémmel sokszor találkoztatok már, most itt az idő, hogy egy kicsit többet megtudjatok róla. Azt már láttátok, hogy mindig, minden helyzetben segítségemre van, de eddig leginkább akkor mutattam meg működés közben, amikor valamit a fogakról kellett elmondanom Rolinak, Anyának, Apának vagy Nagymamának. Szívesen megmutattam volna működés közben Liának is, de sajnos még mindig nem tudja a dolgokat rendeltetésszerűen használni. Például a szakállam húzgálása egyáltalán nem rendeltetésszerű, mégis mindig megpróbálja. De amiről eddig nem beszéltem az a varázsfogkefém titkos képessége. Tudjátok, nekünk, tudós manóknak, akik a fogakkal foglalkozunk, küldetésünk, hogy mindenki tudja, hogyan lesz a foga sokáig ép és egészséges. Ezért aztán nem maradhatunk életünk végéig egy családnál. Ha a varázsfogkefénknek megváltozik a színe, az azt jelzi számunkra, hogy itt az ideje egy új családhoz költözni.

Az én varázsfogkefém egészen a tegnapi napig csodálatos arany színben pompázott. Ma reggel, ahogy ránéztem, különös dolgot láttam. A fogkefém kék színű lett. Gyönyörű égszínkék. Számítottam rá, hogy lassan bekövetkezik, amitől féltem. Egy egész napon át gondolkoztam rajta, hogy mit is mondhatnék Rolinak és a család többi tagjának. Este vacsorakor elérkezettnek láttam az időt, hogy közöljem a rossz hírt. Felálltam hát az asztal tetejére és belekezdtem a mondanivalómba.

Anya, Apa, Nagymama, Roli és persze Lia – szóltam. – Mondanom kell Nektek valamit.

A család elcsendesedett és mindannyian rám figyeltek. Én elővettem a varázsfogkefémet és részletesen beszámoltam nekik a csodálatos képességéről.

Jaj, ne, Doktor Fogsor! Nem hagyhatsz itt minket! És mi lesz, ha valamelyikünknek újra megfájdul a foga, vagy a Fognyűvők újra támadásba lendülnek? – kérdezte Roli kétségbeesetten.

Rolikám, most már pontosan tudod, hogy mit kell tenned ebben az esetben. Ráadásul Nóri néni, Dóri néni és Artúr bácsi mindig vigyázni fognak a fogaitokra. De meg kell értened, mi tudós manók sokkal kevesebben vagyunk, mint azok a gyerekek, akik nem tudnak sokat a fogakról. Számítanak rám a társaim, muszáj tovább állnom.

Anya, Apa és Roli elképedve néztek rám. Nagymama szemében láttam egyedül, hogy megérti, minek kell történnie olyankor, ha valaki végzett a feladatával. Liát természetesen továbbra is kizárólag a szakállam érdekelte.

Hogy emlékezzetek mindig rám, és mindarra, amit tanítottam Nektek, mindenkinek hagyok egy ajándékot, aminek nagy hasznát veszi majd.

A varázsfogkefémmel varázsolni kezdtem, Roli és Lia előtt pedig megjelent egy-egy elektromos fogkefe. Rolié zöld volt(,) és egy félelmetes dinoszaurusz volt ráfestve. Liáé pedig rózsaszín és egy csodás, szivárványszínű pónit ábrázolt.

Ezekkel az elektromos fogkefékkel minden reggel és este alaposan mossátok meg a fogaitokat. Így kiűzhetitek a Fognyűvők galád nemzetségét, a fogaitok pedig épek és egészségesek maradnak.

Rolinak és Liának is nagyon tetszett az elektromos fogkefe. Rögtön a szájukba vették, és nagyot nevettek, amikor bekapcsolták. Én pedig újra varázsoltam, és most Anyához fordultam.

- Anya, te ezt a kis dobozt kapod tőlem. Fogselymet rejt.
Fogselymet? – kérdezett vissza Anya.
Bizony! Fontos, hogy minden nap használd. A fogaid közé vezetve a kis selyemdarabot könnyen meg tudsz szabadulni azoktól az ételmaradékoktól, amiket a fogkefével valami miatt nem tudtál rendesen eltávolítani.

Anya arca felderült, megköszönte az ajándékot, és elszaladt gyorsan a fürdőszobába, hogy kipróbálja. Apa következett. A kezébe egy nagy, folyadékkal teli üveget varázsoltam. Apa kérdőn nézett rám.

- Ez egy üveg szájvíz. – mosolyogtam rá. – Fogmosás után ezzel öblítsd át a szádat. Meglátod, nagyon friss érzés lesz, ráadásul a fogaidat is sokkal tisztábbnak érzed majd!
Köszönöm szépen – mondta Apa, és a polcra tette a flakont.

Nagymamának egy nagyon érdekes dolgot ajándékoztam. Egy fogköztiszítót. Vicces neve van, ugye? Emlékeztek, hogy Nagymama két foga helyére Artúr bácsi új fogakat épített? A fogköztisztítók pontosan az ilyen esetekre valók. Úgy láttam, Nagymama is nagyon örült az ajándéknak. Amikor mindenkinek átadtam a meglepetést, újra Rolihoz fordultam.

- Roli, számodra van még egy ajándékom. – egy kis sípot húztam ki a zsebemből. – Ennek a sípnak a hangját bárhol meghallom. Ha kérdésed van, vagy nagyon hiányzom, fújj csak bele, és amilyen gyorsan csak tudok, idejövök hozzád.

Roli megölelt, majd zsebre dugta a sípot, én pedig mindenkinek még egyszer küldtem egy manóintegetést. Hogy milyen a manóintegetés? Nagyon egyszerű. Karkörzés kétszer jobbra, aztán kétszer balra mindkét kezünkkel, végül a két kezemet a fejem fölött lóbálom jó sokáig. A varázsfogkefém a manóintegetés végén pukkant egy hatalmasat, és nem maradt más utánam, csak egy arany-kék füstfelhő.

Mielőtt még elfelejtem elmesélni. Liának hagytam még egy meglepetést. Este, amikor lefeküdt, a párnáján egy kis manó bábut talált. Majdnem olyat, mint én voltam, csak a szakálla volt egy kicsit hosszabb. Ezt a szakállat már rángathatja Lia, amikor csak akarja.

És én hová tűntem? Még nem tudom pontosan. Most újra egy fogmosó pohár mögött lakom, és a
varázsfogkefémet arra használom, hogy láthatatlanná váljak minden alkalommal, amikor valaki belép
a fürdőszobába. Még az is lehet, hogy éppen hozzátok költöztem! Legyél szemfüles, és mosd meg
gyakran a fogad, hátha egyszer nálatok is elfelejtek láthatatlanná válni.

Fogak Világa

A Hold Dental fogászat saját mesesorozata!


Made by: Mental Rocket