Fogak Világa

Oktató mesesorozat a fogakról!

10. rész

amelyben Doktor Fogsor új családhoz költözik. Roliék már mindent tudnak a fogakról, így elérkezett az idő, hogy Doktor Fogsor egy másik családot is ellásson jótanácsaival. Benéztél már a fogmosópoharad mögé? Hiszen lehet, hogy Doktor Fogsor most éppen nálatok lakik!

Elolvasom!

Szereplők

Ismerd meg őket!

További részek

1. rész

amelyben találkozunk Doktor Fogsorral és a családdal. Az ismerkedéssel együtt tanúi
lehetünk annak, hogy Doktor Fogsor Roliékhoz költözik és általános információkat ad a fogazatról, a fogak felépítéséről.

5. rész

amelyben Apának megfájdul a foga, ezért ő is ellátogat Nóri nénihez. Mi történik vele? Mi az a fogtömés, miért van szükség gyökérkezelésre, mikor van szükség foghúzásra? Ebből a meséből minden kiderül.

9. rész

amelyben Lia nagyot esik és az egyik foga megsérül. Szerencsére nem történik nagyobb baj, Nóri néni megnyugtatja a családot. Megbeszéljük, hogy ilyen esetben mi a teendő, és miért érdemes a fogorvosnak minden esetben a sérült fogat megmutatni.

2. rész

amelyben Lia nagy dologra készül, fogakat növeszt. Doktor Fogsorral a fogak növekedésének sorrendjéről, a tejfogakról, és a fogápolásról beszélgetünk. A tündéres fogkefe pedig elfoglalja méltó helyét a fürdőszobapolcon.

6. rész

amelyben Roli egyik foga kiesik. Doktor Fogsor segítségével megbeszéljük, hogy mikor, milyen sorrendben várható a fogváltás, mire kell odafigyelni, mire számíthatunk. Roli pedig levelet kap a Fogtündértől

10. rész

amelyben Doktor Fogsor új családhoz költözik. Roliék már mindent tudnak a fogakról, így elérkezett az idő, hogy Doktor Fogsor egy másik családot is ellásson jótanácsaival. Benéztél már a fogmosópoharad mögé? Hiszen lehet, hogy Doktor Fogsor most éppen nálatok lakik!

3. rész

amelyben az óvodai nagycsoport fogorvoshoz látogat és mi is találkozhatunk Nóri nénivel. A meséből megismerjük, hogy mi történik egy általános fogorvosi szűrésen, milyen eszközöket használ a fogorvos és persze liftezünk egy kicsit a szuper fogorvosi székben.

7. rész

amelyben Nagymama is csorbacsík lesz. Mivel azonban neki már nem nőnek fogai, ezért új fogat kap. Roli megismerkedik Artúr bácsival, aki sokat mesél neki az időskori fogproblémákról, a fogpótlás lehetőségeiről, és szükségességéről.

4. rész

amelyben a Fognyűvők galád nemzetsége komoly károkat okoz. Az óvodai szűrővizsgálat alkalmával fény derül arra, hogy Rolinak az egyik tejfoga szúvas. Megbeszéljük, hogy mit kell ilyenkor tenni, mire lehet számítani ebben az esetben a fogorvosnál. 

8. rész

amelyben Anya és Roli is fogszabályzót kap. Mikor kerül sor fogszabályozásra, hogyan és miért? Dóri néni, a fogszabályozás szakértője minden kérdésre válaszol. Anyának is fogszabályozót javasol, így beszélgetünk a felnőttkori fogszabályozással kapcsolatos kérdésekről is.


Made By: Mental Rocket